داگلاس لندن، مقام پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، در نزدیک به دو سال گذشته پیوسته تلاش کرده است دولتهای غربی از جمله آمریکا را به تعامل با طالبان و به رسمیت شناختن رژیم این گروه تشویق کند. او که اکنون با مرکز مطالعات امنیتی، یک اتاق فکر مستقر در واشنگتن همکاری میکند، آخرین مورد روز سهشنبه در مورد طالبان و ایالات متحده گفت که دولت آمریکا باید با حضور رسمی در افغانستان، با رهبران طالبان در تعامل باشد.
داگلاس لندن که در یک برنامه به میزبانی موسسه خاورمیانه صحبت میکرد، افزود: «به عنوان یک متخصص اطلاعاتی یا متخصص سابق اطلاعاتی، مایلام بگویم که ایالات متحده باید در میدان و نه فقط در کابل، بلکه بهویژه در قندهار، جایی که تصمیمهای رهبر طالبان در آن گرفته میشود، حضور رسمی داشته باشد.»
داگلاس لندن با اشاره به طرح دولت آمریکا در نظارت هوایی بر وضعیت افغانستان، گفت که این نظارت به حضور رسمی آمریکا در افغانستان نیاز دارد، چون بدون حضور در میدان، نظارت بر اوضاع ضعیف میشود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
داگلاس لندن در ادامه صحبتهای خود ادعا کرد که حضور آمریکا در افغانستان بدون به رسمیت شناختن طالبان ممکن نیست. او پیش از این نیز در مقالهای که در فارین پالیسی منتشر کرده بود، نوشت که دولت آمریکا باید رژیم طالبان را به رسمیت بشناسد.
داگلاس لندن که پیش از این به عنوان رئیس بخش مبارزه با تروریسم سازمان سیا در جنوب و جنوبغربی آسیا کار میکرد، خاطرنشان کرد که طالبان یکدست نیستند و هر جناح داخلی این گروه منافع متفاوتی دارند و میتوان میان آنان نفوذ کرد. به باور این مقام پیشین سیا، دولت آمریکا برای تعامل با طالبان به حضور در افغانستان نیاز دارد.
داگلاس لندن در حالی بر ضرورت تعامل با طالبان و به رسمیت شناختن رژیم این گروه از سوی دولت آمریکا تاکید میکند که در نزدیک به دو سال گذشته، دولت آمریکا حدود ۱.۵ میلیارد دلار پول نقد به افغانستان تحتسلطه طالبان فرستاده و جو بایدن هم اخیرا از همکاری میان طالبان و دولت آمریکا برای مبارزه با القاعده خبر داده است.
داگلاس لندن و جاوید احمد، سفیر سابق دولت اشرف غنی در امارات متحده عربی، خردادماه در مقالهای که در فارین پالیسی منتشر کردند، نوشتند که دولت آمریکا باید رژیم طالبان را به رسمیت بشناسد و حضور رسمی خود در افغانستان را از سر بگیرد. این دو بدون اشاره به نقض گسترده حقوق بشر، محرومیت زنان از تحصیل و حضور تروریستهای بینالمللی در افغانستان و پیوند عمیق آنان با طالبان، این گروه را رژیمی توصیف کردند که توانسته است افغانستان را با «مشت آهنین» اداره کند.